Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Hrvatica objavila račun za školske knjige, u šoku je i nevjerici: ‘Pogledajte koliko sam platila prije 4 godine’

Autor: V.S

Cijene svega što konzumiramo u životu drastično su se povisile, a iako smo toga svjesni već neko vrijeme, još uvijek se iznova iznenađujemo novim poskupljenjima na mjestima gdje ih (još uvijek) nismo očekivali.

Jedna je mama na mreži X upozorila da su ove godine cijene školskog pribora znatno poskupjele u odnosu na prethodne godine, a sve je potkrijepila i dokazom.

U svojoj objavi navela je kako je isti set radnih bilježnica i set omota za prvi razred osnovne škole prije četiri godine platila 44.24 eura, a sada je isto platila 98 eura.

‘Kakva je ovo pljačka?’

“Jesu li i primanja narasla toliko? Kakva je ovo pljačka”, upitala je žena i priložila račun iz 2020. godine na kojem stoji iznos od 333.33 kune.




Osim toga dodala je da na ovogodišnjem računu još uvijek nema mape za likovni odgoj, koja se sada naručuje i plaća zasebno, a dodala je i da knjige za peti razred koštaju 160 eura, ali je naglasila da općina financira jedan dio materijala za školu.

Popularna škola u Hrvatskoj pokrenula novi smjer: ‘Ovo je iznimno atraktivan program’




Autor:V.S
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.