Foto: Instagram(dora_ssaa)

Hrvatica Dora opisala što se događa na kruzerima: ‘Katastrofa, za to odmah dobiješ otkaz’

Autor: F.F

Mnogi ljudi, pogotovo mladi, smatraju kako je rad na luksuznim kruzerima jedna od boljih stvar koja vam se može dogoditi. Osim što dobro zarađujete, putujete po svuda, uživate u raznim delicijama te upoznajete ljude iz cijelog svijeta. Nedavno smo pisali o mladiću koji je prvi put bio na kruzeri te se ubrzo vratio jer, kako kaže, iskustvo je neprocjenjivo, a zarada odlična.

Sada je svoje iskustvo ispričala i mlada 22-godišnja Hrvatica, Dora Pletikosa, koja radi na ogromnom kruzeru Symphony of the Seas. Dora tamo ne radi kao posluga nego kao umjetnica te nastupa u raznim mjuziklima i predstavama na kruzeru.

Ogromni kruzeri kao da oponašaju gradove pa se tako na njima može pronaći sve što je potrebno za život, ali i razne ulice, prodavaonice, kazališta, klubovi i slično. Dora je otkrila neka pravila kojih se moraju pridržavati svi zaposlenici, a koja su poprilično – stroga.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dora Pletikosa (@dora_ssaa)




Nema traperica, kašnjenja, druženja s gostima…

“Na brodu se nigdje ne smiju nositi traperice. Nema druženja s gostima, ne smijete zakasniti na brod jer će jednostavno krenuti bez vas. Rijetko kad imamo hranu nakon devet navečer, osim ako želite pojesti pizzu”, počela Dora objašnjavati je na svojem TikToku.

“Kad dođete na brod, morate proći puno treninga, sigurnosnih treninga, vježbe svaki tjedan, po pet sati. Prvog dana kada gosti dođu na brod, morate ih pozdraviti i točno znati što im reći u slučaju nužde – što se događa, što treba učiniti. Svakom gostu moraš znati pomoći, tko god te što pita, što god, sve moraš znati, ne možeš mu reći ‘ne’. Umjesto toga, moraš im reći: ‘Dobro, čekaj samo da nekoga nazovem’ i onda će taj netko objasniti tebi, a onda ti gostima”, objašnjavala je svojim pratiteljima.

Potom je ispričala što se mora dogoditi da kao zaposlenik kruzera dobiješ otkaz.




Hrvati su na ovome već uprihodili 120 milijuna eura, a sad su dobili novu priliku za zaradu

‘Odmah otkaz’

“Odmah dobiješ otkaz ako vide da si doveo gosta u sobu, to je potpuna katastrofa. Ako imate prijatelje u show programima, ne smijete doći i sjediti u prvom redu i gledati ih. Ili ako, primjerice, nađete člana posade s kojim želite biti u vezi, nećete se smjeti držati za ruke u prostorima za goste, to nije dopušteno”, ispričala je Dora.

Dodala je i kako neki pjevači i izvođači ne moraju nositi značke s imenom, ali da ostali zaposlenici moraju. U slučaju da ga zaboravite, naći ćete se u velikom problemu, priča Dora.

Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.