Foto: Unsplash

Dvije kave u kafiću platila pravo bogatstvo: ‘Konobar je uzeo račun i zgužvao ga’

Autor: I.J.

Iako se Balkanci vole družiti po kafićima, sve je više onih koji zbog visokih cijena ostaju kući. Nedavno smo objavili tekst o Zagrepčaninu koji je šokirao kada je običnu kavu s mlijekom u jednom trgovačkom lancu platio 2,70 eura. Da može i gore, pokazuje ova priča iz Srbije gdje je jedna djevojka dvije kave sa šlagom platila 790 dinara (6,74 eura).

“Kažem sama sebi da možda možda dobro nisam čula, a stvarno je tako”, požalila se čitateljica. Kako je ispričala za Telegraf, sa društvom je na ovoj planini ostala za Praznik rada, a kada je vidjela da je kafić otvoren, htjela je uzeti dvije kave za ponijeti. No, kada su joj rekli koliko mora platiti – ostala je blago šokirana.

“Još su se malo smijali, kao da jedva čekaju “žrtve”. Mislim si, i meni je smiješno što moram popiti kavu, ali baš sam bila gladna u prirodi. Počeli su da spremaju, konobar mi je rekao da je cijena za dvije 790 dinara. Počela sam da računam u glavi koliko to košta i stvarno sam se šokirala”, ispričala je djevojka.

Foto: Pixabay

Morala provjeriti cijenu

“Kad je sve pretipkao, konobar je uzeo račun i zgužvao ga, pa se i ne vidi što tipka”, rekla je dodajući da joj je željena kava sa šlagom servirana u čaši nijansu većoj od one za cappuccino.

Objašnjava da nije htjela stvoriti neugodnu situaciju, pa nije tražila da joj da zgužvani račun, već je odlučila provjeriti na jelovniku koliko piće košta da bi se ispostavilo da je  cijena 395 dinara (3,37 dinara) za jednu kavu.

Hrvat u Italiji otišao u kafić, dočekalo ga iznenađenje: ‘Ovoliko sam platio kavu’




Proizvođači kave tvrde da će šalica omiljenog napitka biti još i skuplja. Iako su uvjeti na tržištu sirove kave teški, dio kompanija u ovom trenutku planira cjenovni udar amortizirati na vlastitim maržama kako bi zadržali trenutnu cijenu.

 




 

Autor:I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.