Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Dva hrvatska grada proglašena rajskim destinacijama: Nećete vjerovati koja

Autor: M.D.

Vrijeme je godišnjih odmora. Deseci tisuća ljudi hrle na obale diljem svijeta tražeći svoje mjesto za odmor pod suncem te puno zabave. Ima i onih koji žele istražiti mjesta na kojima nikad nisu bili, a u tom im pomažu i razni izbori idealnih turističkih destinacija. Na jednom takvom, koji se nalazi na stranici European Best Destinations, među 15 odabranih mjesta nalaze se i dva hrvatska grada.

Omiš se nalazi na šestom mjestu liste. Navodi se kako je riječ o veličanstvenom i šarmantnom srednjovjekovnom gradiću koji se nalazi južno od Splita. Iz njega puca pogled na otok Brač, koji poznat po Zlatnom ratu, jednoj od najljepših plaža u Europi.

U European Best Destinations dodaju da u Omišu postoji mnoštvo hotela, apartmana, vila i pansiona. Naglašavaju da je moguće rezervirati i odlaske na brojne aktivnosti i izlete, primjerice na Korčulu ili Plitvička jezera.

Foto: Josip Čekada i Giordano Cellich

Usporedbe s mondenim ljetovalištem

Dva mjesta niže, na osmoj poziciji našao se istarski gradić Rovinj. Kažu da se često uspoređuje s mondenim ljetovalištem Saint-Tropezom zbog kvalitete života, jahti, sunca i plavog mora te dodaju da Rovinj zapravo i bolji, jer je puno jeftiniji.

Je li Rovinj skup? Odgovor Srpkinje Diane vidjelo milijun ljudi

Za smještaj, na ovoj stranici preporučaju hotel Lone, za kojeg tvrde da je “jedan od najljepših hotela s pet zvjezdica u Europi”. Gosti Rovinja osim boravka u gradu, mogu uživati i u brojnim izletima po Istri, uz degustaciju vina, maslinovog ulja i drugih delicija.




Uz Omiš i Rovinj, na listi najboljih mjesta za odmor po izboru European Best Destinationa, nalaze se portugalska Madeira, Azori i Algarve, talijanski Capri, Positano i Procida grčki Krf, Symi, Asos i Zakynthos, crnogorski Kotor, Farski otoci te norveško otočje Lofoten.




Autor:M.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.