Foto: TikTok/Screenshot

Britanac brutalno spustio Hrvatima: ‘Siromašni ste jer imate komunistički mentalitet’

Autor: M.P.

Jedan Britanac, koji već tri godine živi u jednom selu u Hrvatskoj, otvorio je TikTok profil na kojem redovito dijeli dojmove iz naše zemlje. Podigao je veliku buru svojim objavama o Hrvatima koji razmišljaju o odlasku u potrazi za boljim životom. S predivne plaže je u videu poručio kako smatra da su svi oni koji žele preseliti u Njemačku ili Englesku ludi jer razmišljaju o napuštanju ovako lijepog mjesta.

“Vidite ovo. Ja sam u Sukošanu, ovo mi je najdraža plaža. Sviđa mi se jer nema puno turista, ima glazbu, bar, restoran i mjesto za odmaranje. Ako planirate napustiti Hrvatsku, samo znajte da gdje god odete, bit ćete robovi. Ovdje živite život. Budite zahvalni da živite u nevjerojatnoj zemlji”, poručio je, a njegova je objava u kratkom roku došla do tisuća Hrvata.

“Probaj zaraditi 900 eura, 500 eura platiti najam stana, a da ti ostalo ode na hranu i malo ostane za druge stvari. Nikad nisam bila na toj plaži. Ne mogu si to priuštiti”, jedan je od komentara koji je dobio nakon što je objavio TikTok video. Britanac ne prestaje odgovarati na kritike zbog svojih stavova, a posljednji njegov komentar reakcija je na poruku koja mu je upućena, a koja glasi: “Ovo je tipično sra*e da smo siromašni svojim izborom, odi pomuzi kravu, prijatelju”.

@life.in.croatia Replying to @boggs17 i cant deal with this victim mindset #victimmindset #hrvatska #croatia ♬ original sound – Life In Croatia

Oštra poruka Hrvatima: Imate komunistički mentalitet, zato je strancima bolje

Čini se da ga je ovaj komentar posebno razljutio jer je odlučio reći svoje mišljenje o stanju uma među Hrvatima. “Razina mentaliteta žrtve u ovoj zemlji je nevjerojatna. Svi ste uvjetovani svojim roditeljima koji su vas odgojili u komunističkom mentalitetu, još u sebi nemate kapitalistički mentalitet. Zato stranci dolaze u vašu zemlju, možda nemaju toliko novca kao što mislite, no nemaju komunistički, već kapitalistički mentalitet. Dolaze dalje u životu radeći ono što ste mogli i vi da ste se stvarno potrudili”, kaže.

Zatim je otkrio i neke detalje o svojoj obitelji koja, čini se, vuče korijene s ovih prostora.

“Neću musti kravu jer znam da mogu postići mnogo toga. Možete i vi ako se stvarno potrudite. Hoćete mi reći da ne biste mogli? Ako to mislite, u zabludi ste. Moja obitelj je otišla iz bivše Jugoslavije bez ijednog centa i preselila se u drugu zemlju pa tamo stvorila život. Ti si ovdje vjerojatno 30 godina i ništa nisi napravio”, poručio je.




Britanac preselio u Hrvatsku, brzo je skužio kako stoje stvari: ‘Vidite ovo’




Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.