Foto: Vojko Basic / Cropix

Restoran iz Hrvatske ovo piće naplaćuje 122.000 eura: ‘Dolaze nam gosti iz cijelog svijeta’

Autor: B. D.

Hrvatska obala postaje sve skuplja, pa si tako prosječni Hrvat jedva može priuštiti ljetovanje na domaćoj obali. Ugostitelji pokušavaju privući što veći broj bogatih gostiju. Mnoge hotelijerske kuće okreću se elitnom turizmu, a to rade i neki restorani.

Primjer takvog lokala koji privlači goste dubokog džepa je jedan restoran na Hvaru, gdje se prodaje čaša vjerojatno najskupljeg pjenušca u Hrvatskoj.

Restoran je poznat po tome što je nekad bio omiljeno mjesto bogatih Rusa, piše Nacional. Cijene u restoranu su očito prilagođene bogatim strancima. Biser s cjenika je pjenušac Dom Pérignon Rose Gold.

Foto: Nikola Vilic / CROPIX

Proizvedeno samo 35 boca

Ovaj ružičasti pjenušac dolazi u impresivnoj boci od šest litara. Cijena te boce u restoranu je vrtoglavih 122.200,00 eura. U ponudi je i jeftiniji Dom Pérignon White Gold iz 1995. godine, kojeg trolitarska boca košta 32.000,oo eura.

Jednim od najskupljih pjenušaca smatra se Dom Pérignon Rose 1996 Pink Gold (Mathusalem) kojeg je proizvedeno samo 35 boca, što i diktira njegovu vrtoglavu cijenu.

Ovaj šampanjac proglašen je najboljim u pokrajini Champagne u 20. stoljeću, a na internetu se navedena boca prodaje za 48.400,00 eura.

Foto: Tea Cimas / Cropix

Poznati vlasnik

Restoran je naveo da im dolazi klijentela iz svih krajeva svijeta. Kažu da se nekih godina skupa vina i hrana prodaju jako dobro, a da je drugih godina ona znatno manja, jednostavno ovisno o gostima koji im dolaze.




Turist sjeo na sladoled u Opatiji pa ostao bez riječi: ‘Tek je počelo, mi sami sebe ubijamo’




Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.