Foto: Miroslav Slafhauzer / CROPIX

Vlada šalje pojačanje u Bošnjake: Vojska će nastaviti pomagati

Autor: I.G.

U subotu je dodatnih 50 pripadnika Hrvatske vojske angažirano u Općini Bošnjaci kako bi pomogli u uklanjanju posljedica jakog olujnog nevremena s tučom, izvijestilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH). Time je broj vojnika koji pružaju pomoć lokalnom stanovništvu narastao na ukupno 100.

Ministarstvo je priopćilo kako su svi vojnici pripadnici Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske, uključujući 50 vojnika koji već drugi dan zaredom pomažu stanovnicima Bošnjaka. Odluku o angažmanu Oružanih snaga RH donio je potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Ivan Anušić, na zahtjev Ravnateljstva civilne zaštite, nakon što je u ponedjeljak Bošnjake pogodilo olujno nevrijeme s jakom tučom.

Hrvatska vojska će pružati pomoć lokalnom stanovništvu Općine Bošnjaci do kada ova Općina bude imala potrebu za njezinim angažmanom, napominje MORH.

Premijer Andrej Plenković obišao je jučer Bošnjake te je poručio da će država brzo reagirati s financijskom pomoći čim se procijene sve štete i pristignu zahtjevi za odštetu. Pohvalio je i brzu reakciju svih nadležnih službi koje su odmah pružile pomoć.

Foto: Nenad Opacak / CROPIX

Anušić: Hrvatska vojska će nastaviti pomagati

Plenković je naglasio kako je reakcija svih nadležnih službi, koje su odmah reagirale u pomoći stanovnicima Bošnjaka bila dobra.

Ministar Anušić jučer je najavio da će Hrvatska vojska nastaviti pomagati u Općini Bošnjaci koliko god to bude potrebno, dodavši da su “upravo Hrvatska vojska i Slavonija snažno i neraskidivo povezane još od vremena Domovinskog rata”.

Općinu Bošnjaci obišao je jučer i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Tihomir Kundid.




“Želja nam je da pripadnici Hrvatske vojske pomognu da se što brže i što učinkovitije sanira šteta nakon velikog nevremena. Bude li potrebno da se još vojnika i još naše mehanizacije angažira u Bošnjacima, Hrvatska vojska spremna je to učiniti”, rekao je tom prigodom general Kundid.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.