Foto: Screenshot

Stranac došao u Vukovar i zapanjio sve izjavama o ratu: ‘Pa pogledajte što čovjek zna’

Autor: Snježana Vučković

Pavao Josić vlasnik je vrlo uspješnog pansiona “Vila Vanda” izgrađenog u gradskom parku Vukovara i bilježi visoku posjećenost. Josić kaže kako su se kroz godine rada sa klijentima koji su kod njega odsjedali dogodile brojne zanimljive situacije, međutim – ovih se dana dogodilo nešto zaista osobito:

“Danas dok sam dijelio doručke, gost iz Rumunjske mi je iznenada rekao “prepoznao sam da je kod vas sniman film ‘Šesti autobus’. Ostao sam iznenađen njegovim zapažanjem, pa sam ga upitao kako je to prepoznao. Tada mi je rekao da je odgledao sve filmove i serije koje su snimljene o herojskih borbi Vukovara protiv velike i moćne JNA”, ispričao je Josić.

Kada je ovaj turist počeo napamet nabrajati imena ljudi i događaje iz vukovarskog rata, vlasnik pansiona ga je na kratko i snimio, a video objavio na svom Facebooku uz komentar “pa pogledajte što čovjek zna!”

O Vukovarskom ratu zna više od mnogih Hrvata

Video na kojem rumunjsko državljanin opisuje generala Blagu Zadru, vukovarsku heroinu dr. Vesnu Bosanac, a potom i jednog od najvećih heroja Andriju Marića za kojeg je naveo i gdje je poginuo – uistinu je fascinantan.

Podsjetimo, Andrija Marić vukovarski je ratnik koji je 10. travnja 1992. godine poginuo u borbama za Kupres u Bosni i Hercegovini, a to je podatak za koji znaju samo najveći poznavatelji Domovinskog rata, posebno onoga koji se odvijao u Gradu-heroju.

Glasnović obznanio nevjerojatan podatak: Riječ je o pripadnicima brigade kojom je zapovijedao




Pavao Josić kaže nam kako će ovaj turist u povratku s proputovanja ponovno za koji dan doći u Vukovar, pa se nada da će o njemu doznati više. Trenutačno je, dodaje, u Bosni i Hercegovini.




Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.