Foto: MORH

Ovi mladići i djevojke će braniti Hrvatsku: Na kraju obuke odradili su i međusobno natjecanje

Autor: I.G.

U vojarni “123. brigade HV” danas je svečano obilježen završetak temeljne vojne obuke za 42. naraštaj ročnika. Ova ceremonija, uz dodjelu nagrada i pohvala, okupila je 100 ročnika, među kojima je bilo 17 djevojaka, koji su uspješno završili osmotjedni program dragovoljnog vojnog osposobljavanja.

Kako poručuje MORH, u Bojni za temeljnu obuku, Središta za obuku pješaštva i oklopništva Zapovjedništva za obuku i doktrinu HKoV-a “Fran Krsto Frankopan” u Požegi, danas 21. lipnja 2024. godine, završena je obuka 42. naraštaja ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju.

Ukupno 100 ročnika, među kojima je 17 djevojaka završilo je osmotjednu temeljnu vojnu obuku, a tim povodom u vojarni “123. brigade HV” održana je svečanost završetka obuke te su dodijeljene nagrade i pohvale najuspješnijim ročnicima.

Natjecanje za najboljeg ročnika

Uoči završetka obuke, održano je i natjecanje za najboljeg ročnika gdje su najspremniji ročnici i ročnice pokazali svoje novostečene vojne vještine i psihofizičku spremnost.

Pobjednici natjecanja su ročnik Filip Lončarević i ročnica Patricija Šalinović. Oboje su za izvršavanje postavljenih zadaća pisano pohvaljeni te im je uručena značka Dragovoljni ročnik.

Napad Hrvata trajao je samo jedan dan: Poginulo je 60 neprijateljskih vojnika




Obuka je započela 25. travnja 2024. godine, a njezinim uspješnim završetkom ročnici su stekli vojno-stručnu specijalnost strijelca pješaštva i time ispunili jedan od propisanih uvjeta za profesionalnu vojnu karijeru. Tako će stečene temeljne vojne vještine i znanja imati priliku nadograđivati u nastavku vojne karijere u redovima Oružanih snaga RH.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.