Foto: Milan Pišković

Ova knjiga bi mogla izazvati ‘bum’: Tko je ‘mali Sloba’ koji komplicira hrvatsko-srpske odnose

Autor: S.V.

Akademik Josip Pečarić i novinar i publicist Mladen Pavković objavili su knjigu “Mali Sloba u Zagrebu”. S ovom knjigom, kažu, žele podsjetiti na lik i djelo Ivice Dačića zvanog Mali Slobo, koji se godinama nalazi u vrhu ili pri vrhu srpske politike.

“Bio je jedan od istaknutijih suradnika ratnog zločinca Slobodana Miloševića, s kojim je ostao do kraja i voždovog uhićenja u Titovoj vili na Dedinju. Odlaskom Miloševića nastavio je njegovu politiku, zajedno s Aleksandrom Vučićem”, kazao je Pečarić.

Predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata ’91. (UHBDR ’91.) Mladen Pavković otkrio je i dodatni motiv za pisanjem ove knjige: “Dačićeva suradnja sa Miloradom Pupovcem je sramotna. I na ovaj način nastojimo da se ne zaborave sve njegove laži i podmetanja hrvatskom narodu.”

Screenshot, Izvor: WordPress.com

Žestok prema Hrvatima

Ivica Dačić aktualni je srbijanski šef diplomacije koji ne pokazuje namjeru za umirovljenjem, a niti za smirivanjem žestoke retorike prema Hrvatima. Još je od konca 90-tih usmjeren na Hrvatsku, pa su tako njegove izjave prigodom različitih obljetnica već postale tradicionalne, a poseban “trn u peti” mu je VRO Oluja.

Priča se da najveći Srbin baš i nije Srbin: To bi mogao biti okidač za mržnju prema Hrvatima

Pečarić i Pavković dosada su objavili relativno veliki broj knjiga o Domovinskom ratu i stvaranju hrvatske države. Osim toga, Pavković kroz svoju Udrugu tradicionalno dodjeljuje odličje Junak Domovinskog rata, a do sada su ga primili dr. Franjo Tuđman (posmrtno), general Blago Zadro (posmrtno), Marko Babić, (posmrtno), ratna bolnica Vukovar, generali Ante Gotovina i Mladen Markač, Josip Jović (posmrtno), ratna postrojba 7. gardijske brigade “Pume”, Kata Šoljić, ratni pilot Danijel Borović, rarni zapovjednik Škabrnje Marko Miljanić i brojni drugi.




Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.