Foto: MORH/Ilustracija

Ništa bez hrvatskih vojnika: Otišli su pomoći unesrećenim stanovnicima Bošnjaka

Autor: Snježana Vučković

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić na zahtjev Ravnateljstva civilne zaštite donio je Odluku o korištenju Oružanih snaga RH u pružanju pomoći u uklanjanju posljedica olujnog nevremena danas 5. srpnja 2024. godine u općini Bošnjaci.

Tako će od jutarnjih sati pa do kad općina Bošnjaci bude imala potrebu Hrvatska vojska pružati pomoć lokalnom stanovništvu ove općine.

Angažirano će biti do 50 pripadnika Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske s pripadajućim materijalnim sredstvima, odnosno kamionima, kiperima, kombinirkom i drugim.

Foto: Nenad Opacak / CROPIX

Hrvatski vojnici stižu u pomoć

Stanovništvu općine Bošnjaci zbog olujnog nevremena praćenog vjetrom, obilnom kišom i jakom tučom, prouzročena je velika materijalna šteta.

Mjesto Bošnjaci kraj Županje doslovno je razoreno u olujnom nevremenu koje je ovoga ponedjeljka navečer zahvatilo taj dio Slavonije, a zbog nesvakidašnje tuče gotovo je svaka kuća oštećena. Na posljedicama nevremena i dalje se radi, šteta je milijunska, a kako bi procjena bila preciznija – dignuti su i dronovi.




Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.