Foto: Istramet

Saharski pijesak Hrvate natjerao na jednu stvar: Ubrzo je nastala velika gužva

Autor: M.P.

Jutros su se brojni Hrvati probudili i zatekli neugodan prizor. Naime, s obzirom na veliku koncentraciju saharskog pijeska u zraku, kojeg je u petak bilo najviše u odnosu na protekle dane, nakon slabe kiše koja je noćas pala u Zagrebu mnogi su na parkiralištu zatekli iznimno prljave automobile.

Mrlje i tragovi osvanuli su na svim vozilima koja su parkirana na otvorenom, a takvih je uistinu najviše. Ovaj fenomen zahvatio je dijelove Hrvatske i utjecao na kvalitetu zraka.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Gužve u autopraonicama

Satelitske snimke su pokazale da je saharski pijesak stigao u velikim količinama te zato danima nismo ugledali nebo plave boje, već je sve bilo mutno i žućkasto.

Stoga mnogi nisu imali izbora pa su se morali zaputiti u autopraonicu kako bi temeljito očistili svoje limene ljubimce. Fotoreporteri Cropixa zabilježili su velike gužve u jednoj praonici na području Zagreba, u Dupcu.

“Jutros je stanje s atmosferom bolje po pitanju prašine, a kao što smo jučer pisali malo po malo slijedi daljnje poboljšanje, konačno”, piše Istramet na Facebooku.

Snažni je vjetar zarobio sitne čestice pijeska u atmosferi. Očekuje se da će ovakvo vrijeme potrajati do početka idućeg tjedna.




Uz gadne vrućine stigla i zloglasna pojava: Količine su ogromne, pogledajte do kada će trajati




Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.