Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Rimac objavio film kako će funkcionirati robotaksi, pomogao mu i Goran Višnjić

Autor: P.V.

U srijedu je Mate Rimac u društvu premijera i brojnih drugih uglednika predstavio kako će funkcionirati usluga robotaksija, a danas kasnije poduzetnik se obratio i prigodnim filmom.

Naime dan nakon što je predstavio uslugu robotaksija, nazvanu Verne, poduzetnik Mate Rimac objavio je i kratki film koji objašnjava način rada usluge.

Kratki animirani film pokazuje kako će Verne funkcionirati, a u filmu se pojavljuju vizure Zagreba, za glazbu zadužena Zagrebačka filharmonija, dok je glas posudio naš popularni glumac Goran Višnjić.

Objavio film

“Zabavna ilustracija kako će Verne funkcionirati”, napisao je Rimac iznad videa. Podsjetimo, jučer je u Svetoj Nedelji Rimac predstavio robotaksije, odnosno cijelu uslugu koja će se zvati Verne.

Verne je dvosjed, jer kako tvrde osnivači kompanije, 90% vožnji koristi jedna ili dvije osobe. Klizna vrata olakšat će ulazak, a unutrašnjost će pružiti više prostora nego u Rolls Royceu, s interijerom nalik dnevnoj sobi i ekranom od 43 inča za zabavu i informiranje.

Vozilo je izrađeno na potpuno novoj platformi i nema upravljač niti papučice za gas i kočnicu, jer je dizajnirano za autonomnu vožnju. Prvi proizvodni pogon za ova autonomna električna vozila gradi se u Zagrebu, a usluga će biti pokrenuta 2026. godine, rekao je Rimac.




“Robotaksi neće biti savršen. Moramo ga napraviti da bude siguran. Verne će biti najsigurniji mogući automobil u slučaju da se dogodi nesreća. Mi ćemo brinuti o svemu, vi nećete morati brinuti ni o čemu. Moći ćete se opustiti, gledati film, raditi bilo što što želite. Automobil ćete moći potpuno personalizirati. Koji god robotaksi pozovete, moći ćete birati koju glazbu ćete slušati, taj robotaksi bit će potpuno vaš”, najavio je Rimac.

 




Autor:P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.