Foto: Pexels

Kovanica na vratima automobila znak je za uzbunu: Brzo zovite policiju, evo što to znači

Autor: F.F

Iako tehnologija napreduje iz dana u dan, ponekad se čini kako mi ne postajemo sigurniji. Automobili se kradu i dalje te im ni sofisticirani načini zaštite ne pomažu previše.

Na društvenim mrežama pojavio se novi trik koji koriste kriminalci za krađu automobila, a uključuje kovanicu. Ovaj trik cilja vlasnike novijih automobila koji imaju sustave daljinskog zaključavanja.

Kradljivci automobila uvijek izmišljaju nove metode za provalu. Možda ste čuli za uređaje koji blokiraju signal vašeg ključa prilikom daljinskog zaključavanja, ali ova metoda je drugačija.

Budite oprezni

Sve što im treba je kovanica, koju stavljaju u kvaku suvozačevih vrata kada ne obraćate pažnju. Ako ne primijetite kovanicu prilikom ponovnog ulaska u automobil i kasnije ga zaključate, kvaka se zbog kovanice neće moći zaključati. To omogućuje kriminalcima da lako uđu u vaš nezaključan automobil.

Skriveni gumb pomaže kad se u autu probije neugodni miris, djevojka pokazala svoj ‘trik’




Ako primijetite kovanicu, najbolje je kontaktirati policiju. Međutim, važno je napomenuti da se brave na modernim automobilima ne mogu tako lako onesposobiti.

Kovanica ne može spriječiti zaključavanje vozila. Ipak, možda bi bilo korisno sami isprobati ovaj trik kako biste vidjeli može li na vašem automobilu zaglavljena kovanica omesti mehanizam za zaključavanje.




Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.