ISIL SNIMKOM JUČER ZAPRIJETIO RUSIJI, DANAS FRANCUSKOJ: ‘Uskoro, vrlo uskoro, bit će oceani krvi!’

Autor: T. P.

Inozemni medijski ogranak Islamske države, Al-Hayat Media Centre tu je prijetnju prenio javnosti i pozvao francuske muslimane na napade.

Internetska stranica Islamske države na stranim jezicima Al-Hayat objavila je 13. studenoga videosnimku na ruskom jeziku s pokličima “Uskoro, vrlo uskoro, bit će oceani krvi”, izvješćuje SITE. Kako se naglašava na snimci, ISIL-ovci će Rusiju napasti “vrlo brzo”. Islamska država prije toga je pozvala na napade na Rusiju i SAD u znak osvete zbog zračnih udara na njihove pripadnike u Siriji. Cijela je prijetnja navodno povezana i s podmetanjem bombe u ruski putnički zrakoplov koji se prije dva tjedna srušio na Sinajskom poluotoku.

U jeku stravičnog napada na Francusku u kojemu je prema trenutnim informacijama poginulo 128 osoba, a mnogi su ozlijeđeni, islamisti su objavili novu prijeteću videosnimku, ovoga puta usmjerenu prema Francuskoj.

“Sve dok bombardirate nećete živjeti u miru. Strahovat ćete čak i kada idete na tržnicu”, izgovara na snimci bradati militant na arapskom jeziku, a okružen je s nekoliko drugih boraca.

Inozemni medijski ogranak Islamske države, Al-Hayat Media Centre tu je prijetnju prenio javnosti i pozvao francuske muslimane na napade. Osim toga, preuzeli su odgovornost za sinoćnje napade u Parizu koji su zgrozili svijet.

>>> ISLAMISTI ODGOVORNI ZA NAPADE U PARIZU, DANAS ZAPRIJETILI NOVOM SNIMKOM: ‘Strahovat ćete i kad idete na tržnicu’

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.