mvep.hr / techrights.com

Pusićkina lobistica za UN u središtu međunarodnog skandala

Autor: Tomislav Kovač

Početkom travnja Vesna Pusić putuje u New York na predstavljanje svog programa kao jedna od sedmero kandidata koji se natječu za nasljednika Ban Ki-moona. U ovom trenutku nije poznato tko financira put i smještaj u New Yorku samozvane kandidatkinje Pusić, ali je zato prate skandali.

Britanski portal ‘Techrights’ koji je specijaliziran za stručne teme softwarea, kompjutora i intelektualnog vlasništva, sa sjedištem u Manchesteru – gradu i prijestolnici kultnog Joy Divisiona, objavio je 24. veljače 2016. godine članak pod naslovom „Possible Connections Found Between WIPO Misconduct and a Dozen Serious Criminal Charges Against EPO’s Željko Topić„ u kojem autor Roy Schestowitz u cijelosti prenosi tekst objavljen na našem portalu od 4. travnja 2012. godine u čijem je potpisu istraživački novinar Darko Petričić. Link na članak portala Dnevno donosimo u nastavku: http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/vesna-vukovic-u-genevi-ugoscuje-topica-kojeg-je-zdusno-prijavljivala-dorh-u-i-uskok-u-53626-614473

Vjerodostojni izvori na koje se portal Techrights iz Velike Britanije poziva, u posljednjih mjesec dana sve izvjesnije najavljuje smjenu direktora Europske patentne organizacije (EPO) u Munchenu, gospodina Benoita Battistellija. Kako prenose i drugi EU mediji, koruptivni slučaj u EPO gotovo je identičan s međunarodnim skandalom Seppa Blattera u UEFA-i. Samim time, navode izvori, došlo bi do smjene i svih Battistellijevih pomoćnika u EPO-u, pa dakle i hrvatskog državljanina, gospodina Željka Topića. Odluka o najavljenim kadrovskim promjenama leži na Administrativnom vijeću EPO-a, najvišem tijelu te međunarodne patentne organizacije. Osim te najave, moguć je i drugi obrat nastale situacije, a to je da svi članovi uprave EPO-a podnesu neopozive ostavke na svoje dužnosti. Inače, gospodin Željko Topić je 28. ožujka 2012. godine imenovan šefom EPO-va Tajništva opće uprave uz vrlo agresivnu podršku glavnog direktora EPO-a, Benoita Battistellija.

Osim spomenutog članka portal Techrights prenio je u posljednjih mjesec dana još jedan tekst portala Dnevno na temu EPO pod nazivom „A New MUST-READ Article From Croatia About EPO Vice-President Željko Topić, Condemning His Behaviour Even Inside the EPO„ dana 16. veljače 2016. godine. Koruptivni predmet oko EPO-a i Željka Topića pozorno prate i u Bruxellesu, i to od strane gospođe Monice Macovei i hrvatske europarlamentarke Ruže Tomašić.

DIPLOMATSKI KAMELEON IZ MVEP-a

Da podsjetimo, prikrivena lobistica Vesne Pusić, diplomatkinja i bivša veleposlanica pri UN-u u Ženevi, Vesna Vuković, našla se u međunarodnom skandalu jer je prema vjerodostojnoj dokumentaciji upravo ona podnjela kaznenu prijavu protiv bivšeg ravnatelja Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske (DZIV RH) Željka Topića, da bi se našavši na važnoj diplomatskoj funkciji u Ženevi tom istom Topiću ispričavala uvidjevši da prijavljeni gospodin pripada ZAMP-ovskom vučjem čoporu i klanu bivšeg predsjednika Ive Josipovića, koji ju je i imenovao na tu odgovornu dužnost u Ženevi.

U posljednjim danima bivše Vlade, Vesna Pusić je UN-u već poslala svoju viziju glavnih aktivnosti te međunarodne organizacije u sklopu svoje kandidature za radno mjesto glavne tajnice. Tako 3. travnja 2016. godine gospođa Pusić putuje u New York na predstavljanje svog programa kao jedna od sedmero kandidata koji se natječu za nasljednika Ban Ki-moona. U ovom trenutku nije poznato tko financira put i smještaj u New Yorku samozvane kandidatkinje Pusić.

Slučajno ili ne, premijer Tihomir Orešković, nova koalicijska Vlada Republike Hrvatske i resorni MVEP, te Sabor iako su izrazili svoje neslaganje s načinom na koji je istaknuta njezina kandidatura zasad se nisu u javnosti i pred međunarodnim institucijama službeno očitovali o sudbini kandidature Vesne Pusić.




Osim otprije kompromitirane Vesne Vuković i još nekolicine pomno odabranih zaposlenika u zagrebačkoj središnjici MVEP-a RH, direktno lobiranje Vesne Pusić na prestižno mjesto u UN-u odrađivati će koristeći, naravno, besplatnu državnu logistiku Republike Hrvatske i gospođa Dubravka Plejić Marković, veleposlanica RH pri UN i OSCE u Beču, hrvatskoj javnosti poznatija kao supruga odvjetnika umoćenog u aferu „Spice“ teške preko vrtoglavih 400 milijuna kuna i Vladimir Drobnjak, veleposlanik RH pri sjedištu UN-a u New Yorku, također poznat po malom detalju kako mu sin uopće ne govori hrvatskim jezikom. Možda u nekoj drugoj civiliziranoj državi ne bi bilo moguće da vlasniku diplomatske putovnice dijete ne govori materinjim jezikom, ali kada je Republika Hrvatska u pitanju, sve je moguće.

Vesnu Vuković na mjestu hrvatske predstavnice pri UN-u u Ženevi zamjenila je Vesna Batistić Kos sredinom 2015. godine osobnim odabirom diplomatski nadarene Vesne Pusić. Pusićkina privatna inicijativa i netransparentna kandidatura za UN potpomognuta ishitrenim potpisom Zorana Milanovića u zadnjim danima njegove vlade za hrvatsku i međunarodnu javnost još uvijek čini veliku zagonetku, jednako kao i misterij postavljanja antihrvatski orjentirane Vesne Pusić na čelno mjesto HNS-a koje joj je prepustila izrazito hrvatski nastrojena Savka Dapčević Kučar.

TOPIĆ IMA ISTI TRETMAN DORH-a KAO I PERKOVIĆ-MUSTAĆ




Da kaznena prijava oko gospodina Željka Topića nije nimalo bezazlena govori i podatak da ju je od DORH-a odmah preuzeo USKOK zbog teških kvalifikacija kaznenih djela koja mu se stavljaju na teretali ju je nakon gotovo petogodišnjeg proučavanja odbacio. Na rješenju odbačene kaznene prijave USKOK-a protiv Željka Topića nalazi se potpis Dubravke Krklec, samo još jedne u nizu Bajićevih „Bunga – bunga“ istražiteljica. Budući da DORH i USKOK fukcioniraju kao poluvojna formacija takav krupan zalogaj u odbacivanju kaznene prijave protiv kapitalca poput Željka Topića nije mogao proći bez blagoslova Mladena Bajića, odnosno Dinka Cvitana. Kako neslužbeno saznajemo, na predmetu je dugi niz godina radila i USKOK-ova nekadašnja istražiteljica Sani Ljubičić, sada šefica ŽDO u Zagrebu. Isti predmet je preuzeo Županijski sud u Zagrebu, odnosno njegov posebni Odjel za suzbijanje organiziranog kriminala i ratne zločine koji je prijavu protiv Željka Topića proglasio nedopuštenom pod sudskim brojem predmeta Kir-Us 202/15. Opreza radi, izdana su istog dana čak dva različita rješenja pod istim poslovnim brojem. Navedena rješenja Županijskog suda u Zagrebu potpisuje istražni sudac Zoran Luburić, inače blizak prijatelj predsjednika tog suda, gospodina Ivana Turudića. Predmet se trenutno nalazi na Izvanraspravnom vijeću Županijskog suda u Zagrebu i neodoljivo podsjeća na već viđenu trakavicu i jeftino pravno nadmetanje oko slučaja Mustać-Perković koja se odvijala prilikom pravosudne obrade EU uhidbenog naloga za poznati dvojac u kojem su DORH i pojedine institucije RH nastojale opstruirati kazneni progon raskrinkanih udbaša.

Prema nekoliko izvora u hrvatskom pravosuđu, postoji neskrivena bojazan pojedinih struktura da bi otvaranjem istrage, pritvaranjem i procesuiranjem Željka Topića istražitelji mogli pokucati na vrata prvog ZAMP-ovca i bivšeg predsjednika RH, dr. Ive Josipovića ali i njegovog rođaka Mladena Bajića.

FIKTIVNO ISUŠIVANJE MOČVARE U DZIV-u

Osim DORH-a i USKOK-a gospodinom Željkom Topićem se bavi i Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu na čijem predmetu radi istražiteljica Sunčica Blažević, nekadašnja desna ruka giljotirane Željke Pokupec. Istraga je otvorena zbog „zamračivanja“ automobila marke Mercedes koji je nekada pripadao DZIV-u a sad se nalazi parkiran u garaži EPO-a u Munchenu s novim registarskim pločicama i u vlasništvu je Željka Topića. U svakom slučaju pomalo bizaran detalj koji više odgovara seoskom kokošaru a manje osobi koja prima mjesečnu plaću veću od 15 tisuća eura.

Osim Mercedesa, iz DZIV-a su pod rukovođenjem Željka Topića tajanstvenim kupoprodajnim ugovaranjem utopljeno još minimalno tri službena automobila, među kojima i skupocjeni Audi A6 Quattro Tiptronic. Inače, fiktivni nadzor nad bivšim ravnateljem DZIV-a, pokrenuo je nekadašnji SDP-ov ministar u vladi Zorana Milanovića, Željko Jovanović, ali je po vlastitom javnom priznanju a koje je vidljivo iz kaznenog spisa nadzor morao obustaviti zbog pritisaka s Pantovčaka. Dakle, isušivanje močvare u DZIV-u je neslavno propalo kao i u još nekim nadzorima kojima je rukovodio grlati Željko Jovanović i njegov tadašnji pomoćnik Saša Zelenika. U prilogu teksta donosimo javno objavljenu prijavu Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa RH te diplomu Željka Topića temeljem kojih je vršen nadzor u DZIV-u. Nadalje, a također pod utjecajem prve violine ZAMP-a i nekadašnjeg prvog stanovnika Pantovčaka, uredništvo utjecajnog hrvatskog dnevnog lista obustavilo je izdani putni nalog i već pripremljen službeni put novinara na Sveučilište u Banja Luku na kojem su uočeni više nego jasni tragovi mogućeg falsifikata magisterija drugog čovjeka EPO-a, Željka Topića.

Topic-diploma

Topic-prijava_1.str

DNEVNO.HR
DNEVNO.HR

Autor:Tomislav Kovač
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.